Over mij

Systemisch werken, opstellingen
In mijn visie zijn we deel van een geheel: iedereen doet er toe, ieder heeft een eigen plaats en er is een balans tussen geven en nemen. Vanuit deze principes kijk ik naar jouw vraagstuk. Soms doen we een opstelling. Ik ontleen de methodiek voor de opstellingen aan het werk van Franz Ruppert. Bij deze methodiek, IoPt, staat jouw intentie centraal.

Onthullen
Ik kijk naar wat er eigenlijk altijd al was… Je hebt alles al in huis om het antwoord te geven op de vraag die voor je ligt. Ik kijk met jouw naar delen van jezelf die je even aan de kant hebt geschoven of verstopt. Deze kunnen in nieuw daglicht afgestoft worden.

Focus
Hoe je naar een vraag kijkt, bepaalt je antwoord. Ik help je focussen op je vraag en help je deze van alle kanten te bekijken. Wat zit er onder? Hoe is deze vraag onderdeel van je systeem, wat gebeurt er in je lijf? Bij mij ben je even uit de waan van de dag. Wat gebeurt er als je alle aandacht op jezelf richt, als jouw vraag centraal staat?

Reflectie
Kijken naar jezelf en gespiegeld worden door vragen, beelden, oefeningen. Daarvoor ben je hier, je kan jezelf niet aan een touwtje omhoog trekken… Als ik je spiegel kan jij jezelf naar een hoger plan trekken. Je kan meer uit jezelf halen. En dat is vaak op een andere manier dan dat je vooraf had gedacht.

Oefenen, ervaren
Door te oefenen en ervaren vergaar je meer dan alleen kennis. Door te voelen en te bewegen gebruik je meer delen van je hersenen en lijf. Zo leer je sneller en met meer plezier. Ik heb ervaren hoe fijn het is om hier meer op te vertrouwen en mijn lijf en hart mee te laten doen. Graag help ik jou ook aan die ervaring.

Multidisciplinair
Ik werk graag samen met andere disciplines. Ik vind het fijn om samen vanuit verschillende invalshoeken met hetzelfde vraagstuk aan de slag te zijn. Ik werk bijvoorbeeld met een image builder, een trainer in “werkgeluk” en een yogadocente. Voor jou betekent dit dat het kwartje gemakkelijker valt.

Trauma
Soms reageer je heftiger dan dat nodig is, ben je prikkelbaar of voel je juist veel minder dan dat je zou willen. Dat komt waarschijnlijk doordat je iets hebt meegemaakt wat meer was dan je op dat moment aan kon. Ik werk samen met jou aan een veilige basis zodat je weer stevig op je benen komt te staan. Ik heb bij mezelf gemerkt dat ik met de juiste begeleiding gezonder in mijn vel ben komen te zitten. Ik ben er een stuk relaxter en energieker door geworden. Deze ervaring gebruik ik om jou hier ook bij te helpen.

Spelen
Ik hou van spelen. Het geeft me energie, laat me meer in het hier nu zijn en geeft me de kans om minder “verstandig” te zijn. Tijdens coaching en training gebruik ik spelen ook; spelletjes met beweging, dans, samenspel, tekenen… allerlei vormen waardoor we het net iets anders doen dan dat we gewend zijn. Dat geeft een nieuwe ervaring. Zo ontdek je kanten van jezelf die goed van pas komen in je “serieuze” leven.